ДТП на проспекті Науки: під суд підуть обидва водії

Матеріали справи про страшну ДТП на перехресті проспекту Науки та вулиці Космічної, внаслідок якої загинули і постраждали люди, нарешті передані до суду. Прокуратура вважає, що винен не тільки Алі Хенді, який в’їхав в острівець безпеки, а й водій другого «Фольксвагена», що збив траєкторію єгипетського гонщика.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох чоловіків за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК).

В ході досудового розслідування встановлено, що 7 листопада 2020 року на перехресті пр. Науки та вул. Космічної відбулося наступне.

Водій автомобіля «Фольксваген Пассат», перевищуючи швидкість, їхав по лівій смузі, яка не призначена для руху прямо.

В попутному йому напрямку рухався водій автомобіля «Фольксваген Джетта», який почав перестроюватися, не переконавшись у безпеці маневру. Внаслідок перетину траєкторій руху двох автомобілів водій «Фольксвагену Пассат» виїхав за межі проїжджої частини та допустив наїзд на острівець безпеки, де в цей час перебували чотири пішоходи.

В результаті аварії двоє людей отримали травми різного ступеня тяжкості. 20 лютого 2021 року (через 3,5 місяці після ДТП) одна з постраждалих, 60-річна жінка, померла в лікарні, не приходячи до тями.

Водія автомобіля «Фольксваген Пассат» було затримано в порядку ст. 208 КПК. Ним виявився громадянин Єгипту, який неодноразово порушував правила безпеки дорожнього руху. Стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави 10,5 млн грн. Зараз він знаходиться в СІЗО.

Стосовно іншого обвинуваченого обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв Харків Times, 7 листопада близько 16:00 в центрі Харкова сталася страшна аварія. Автомобіль на великій швидкості вдарився об бордюр острівця безпеки і збив чотирьох людей, що чекали зелений сигнал світлофора.

Поліція затримала водія, який спровокував ДТП в центрі Харкова. Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкцією статті передбачено покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

9 листопада в Київський районний суд м.Харкова обрав запобіжний захід для 22-річного іноземця, водія автомобіля Volkswagen, який на проспекті Науки збив стояли на острівці безпеки пішоходів.

Згідно з рішенням суду, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави 10 млн 510 тис. грн.